Het stadsbestuur van Dordrecht wil graag het University College van de EUR huisvesten. De gemeente heeft hiervoor een concreet aanbod gedaan. Het College van Bestuur neemt in december een besluit over de locatie.

Dordrecht heeft tijdens een rondleiding door het historische centrum al concreet gebouwen voor onderwijs en studentenhuisvesting aangeboden aan het College van Bestuur.

Interesse

De Zuid-Hollandse gemeente wil graag meer hoger onderwijs binnen de stadgrenzen halen en deed daarom dit voorjaar al een aanbod aan de Erasmus Universiteit. Dit zegt Ronald van den Bos, directeur Institutional Development Office van de EUR, die zich beleidsmatig met het University College bezighoudt.

De woordvoerder van de Dordtse onderwijswethouder Dion van Steensel bevestigt de interesse voor de nieuwe opleiding. De wethouder was nog niet voor een inhoudelijke toelichting bereikbaar.

Rotterdam in race

Ook de gemeente Rotterdam is in de race voor de huisvesting van het University College, een multidisciplinaire, kleinschalige bachelor die in 2012 of 2013 moet beginnen. “We zijn nog heftig in gesprek met de universiteit”, zegt de Rotterdamse wethouder Korrie Louwes, verantwoordelijk voor hoger onderwijs.

Nek uit steken

Ze vindt het ‘niet erg’ dat Dordrecht zich ook heeft gemeld, maar wil wel haar nek uitsteken om het University College een plek binnen de eigen stadsgrenzen te geven. “Ik ben van het serieuze soort; we doen een goed aanbod, maar als Dordrecht een beter bod doet, dan zal ik me daar bij neerleggen.”

Drie opties

Voor de Erasmus Universiteit zijn er drie mogelijke locaties, aldus Van den Bos. Dat zijn campus Woudestein, het stadscentrum van Rotterdam of Dordrecht. “We doen momenteel een marktonderzoek voor de University College en daar wordt de locatievraag ook gesteld. Tot die tijd laten we alle opties open.” WG (foto: RvdH)