De Rotterdamse Groenlinks-fractie pleit voor een doorlopend geasfalteerd fietspad van Centraal Station naar EUR-campus Woudestein. De gemeenteraad stemt 3 november over het voorstel.

Wie nu vanaf het Centraal Station of het centrum naar Woudestein fietst, komt veel stoplichten tegen, en moet de drukke Goudsesingel, Honingerdijk, of de hobbelige route van de Beneden Oostzeewijk trotseren. Dat kan veel veiliger en sneller, meent fractievoorzitter van Groenlinks Arno Bonte.

Wat zijn verbeterpunten?

Hij heeft daarom een voorstel gedaan in de gemeenteraad om de huidige fietsroute vanaf Centraal Station op een paar punten te verbeteren, zodat fietsers snel en op een prettige manier op hun plaats van bestemming komen. De punten op een rijtje:

  • Maak een fietsbruggetje over het viaduct tussen de Delftsestraat en de Goudsesingel
  • Asfalteer de parallelweg langs de Goudsesingel
  • Maak een kortere oversteek tussen de Goudsesingel en de Beneden Oostzeedijk
  • Asfalteer de Beneden Oostzeedijk als een fietspad en sta alleen auto’s toe als het gaat  om bestemmingsverkeer

EUR juicht voorstel toe

Directeur van het Erasmus Facilitair Bedrijf, Kees Lansbergen, reageert positief op het voorstel van Bonte. “Het zou fantastisch zijn als de fietsroute vanuit het centrum of het station naar Woudestein korter en veiliger wordt. Dit helpt zeker om studenten en medewerkers te stimuleren om de fiets te pakken, ook degenen die op het station nu het openbaar vervoer instappen.”LJ