GEWIJZIGD 28-10-10

De Rotterdamse studentenroeivereniging Skadi deed afgelopen weekend mee aan de 46e ‘Head of the Charles’ in Boston. Dit is de grootste roeiwedstrijd ter wereld. De gestuurde acht van Skadi werd 19e van de 35 deelnemers.

Volgens president Maurits van Heijst mag het team met voornamelijk jonge roeiers trots zijn op het resultaat, ondanks dat Skadi in voorgaande edities twee maal de 10e plek behaalde. Vorig jaar eindigde de Rotterdamse club zelfs als 5e universiteit. Skadi roeide de 3 mijl (bijna 5 kilometer) in een tijd van 14,49 minuten, en dat is bijna 50 seconden langzamer dan de winnaar: University of Washington.

Grote jongens afwezig

De ‘grote jongens van de Skadi-acht’, zoals Olaf van Andel, Mitchel Steenman en David Kuijper konden niet bij de Head of the Charles aanwezig zijn, omdat tegelijkertijd het WK roeien in Nieuw Zeeland plaatsvond. “Dat was jammer voor ons, maar om dezelfde reden moesten andere teams ook favorieten missen. Bovendien konden nu onze jonge, talentvolle roeiers aan de bak”, aldus Van Heijst.

EUR-tenue

Voor de Head of the Charles kreeg Skadi nieuwe roeitenues, waarop het logo van de Erasmus Universiteit prijkte. LJ

Lees alle Skadiavonturen op het blog