Een 19-jarig EUR-studente heeft maandagavond een hartstilstand gekregen nadat zij met haar dispuut een duik had genomen in de Kralingse Plas. Ze ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De jonge vrouw, lid van de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereniging (RVSV), werd door haar dispuutgenoten naar het nabij gelegen restaurant De Tuin gebracht. Ambulancebroeders hebben de studente gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Tot zover wijst medisch onderzoek niet uit dat het onwel worden verband houdt met de duik, maar dat mogelijk andere medische oorzaken het gevolg zouden zijn van de hartstilstand.

Geen ontgroening

Louisa van Dijk, voorzitter van het bestuur van RVSV benadrukt in een verklaring op de website van RVSV dat er geen sprake was van een activiteit in het kader van de jaarlijkse ontgroening van eerstejaars leden. “De studentes die de duik maakten waren allen al lang lid van de vereniging en het individuele dispuut. Van inwijding of druk was dan ook geen sprake.”

Meeleven

Van Dijk vervolgt: “We leven met haar en haar familie mee en hopen dat ze snel en volledig zal herstellen. Dat is het enige wat nu telt.”

Op het moment van schrijven, gaat het nog niet zo goed met de studente, aldus een woordvoerder van de Erasmus Universiteit. Ze zou nog kunstmatig in slaap worden gehouden.

Omdat er geen strafbare feiten zijn gepleegd, laat de politie de zaak rusten. TG/WG