Met de start van collegejaar 2012-2013 moeten EUR-studenten en –medewerkers op elke plaats op de universiteit kunnen inloggen om te kunnen studeren of werken.

Het startschot voor dit project – @wEURk genaamd – was op 12 oktober onder het genot van een glaasje Prosecco. Volgens Wouter Drinkwaard, directeur van de ICT-afdeling, hebben zowel studenten als medewerkers de wens om overal op de campus toegang hebben tot hun gegevens. En daarin geeft hij ze groot gelijk. “Onderzoeken, doceren en studeren gaat steeds meer over de faculteits- en zelfs landsgrenzen heen. Daarom is het noodzakelijk om deze nieuwe stap te zetten.”

 

Blackboard checken

Momenteel kunnen studenten alleen inloggen op computers in hun eigen faculteitsgebouw, in de Universiteitsbibliotheek en in het G-gebouw. Dat is lastig als je op een andere plaats op de campus je mail of Blackboard wilt checken, of wilt werken aan een opdracht. Het is zelfs zo dat studenten die twee studies doen aan verschillende faculteiten in het ene gebouw geen toegang hebben tot hun gegevens van de andere studie.

Onhandig

Voor medewerkers geldt hetzelfde. Die kunnen nu alleen bij data en documenten in hun eigen (faculteits)gebouw. Dat is onhandig voor wie wel eens op een andere universiteit werkt. En als het gaat over interdisciplinair onderzoek moet het mogelijk zijn om in het ene faculteitsgebouw data te kunnen gebruiken van een andere faculteit.

Pilot bij RSM

Een pilot met het nieuwe ICT-systeem zal uitgevoerd worden bij de Rotterdam School of Management. Als alles loopt volgens de planning – die vrij strak, maar niet onhaalbaar is, aldus Drinkwaard – moet het systeem voor collegejaar 2011-2012 foutloos werken bij bedrijfskunde. In het daaropvolgende jaar wordt het systeem geïmplementeerd op de hele campus. LJ