Het Rotterdamse Studentenkamerfestival is op zoek naar kamers die omgebouwd kunnen worden tot minitheater. Op 23 februari vindt de derde editie van het culturele evenement plaats.

Ongeveer twintig studentenkamers door heel Rotterdam zullen het toneel vormen voor stand-up comedy, toneel, muziek, film, ballet of literatuur. Bezoekers van de avond kunnen uit het aanbod zelf een route uitstippelen. Ze kunnen maximaal drie voorstellingen van een half uur bezoeken, telkens bij een andere student thuis.

Spaans tintje

Kamerbewoners stellen zich tijdens Stukafest op als gastheer of gastvrouw. Het festival regelt de programmering, maar voor de bar en aankleding ben je zelf verantwoordelijk. “Je kunt tegen schappelijke prijzen eten en drinken verkopen”, zegt Lisa van Winden van Stukafest. “En als je een Flamencodanseres op bezoek krijgt, zou je je kamer een Spaans tintje kunnen geven. Maar dat moet iedereen voor zich weten.”

Alain Clark

Stukafest is een landelijk initiatief met een lokaal bestuur. Het werd in 2000 opgezet door een groep Nijmeegse studenten en waaierde sindsdien uit over meer dan tien Nederlandse studentensteden. Op eerdere Rotterdamse edities traden onder meer Alain Clark, Toybox, Ernest van der Kwast en Charlie Dée op. Vanuit de vensterbank, zittend op de bank, of leunend tegen het aanrecht.

Door het kleinschalige karakter is het festival de ideale gelegenheid om opkomende artiesten in een intieme setting te zien optreden. GM

Geef je op!

De organisatie zoekt kamers van minimaal 20 m2, in en rond het centrum van Rotterdam. Kamers met een piano zijn zeer welkom. Meedoen? Stuur een e-mail naar [email protected], met je naam, adres, telefoonnummer, grootte van je kamer en eventueel een foto.