De Stichting Studentenvoorzieningen Rotterdam (SSVR) gaat sinds kort als Erasmus Sport door het leven.

Officieel is de SSVR al in juni omgedoopt tot Erasmus Sport, maar het zal nog tot eind dit jaar duren voordat dit ook praktisch gezien helemaal is afgerond. Zo is men op het sportgebouw druk doende de huisstijl te ontwikkelen, die, zo weet directeur Sport Menso de Maar, meer dan voorheen de kleuren van de universiteit zal bevatten.

Afgelopen zondag speelde de Erasmus Basketbal Vereniging Baros haar eerste wedstrijd in  nieuwe tenues, waar dondergroen, oranje en wit de hoofkleuren zijn.

Positieve uitstraling

Meer geld krijgt De Maar voorlopig niet van de universiteit, wel zal sport meer dan voorheen zichtbaar worden op de campus. Erasmus Sport is dan ook, daar waar van toepassing, betrokken bij de inrichting van het buitenterrein.

Beter presteren

Bovendien wordt onder de nieuwe naam actief gewerkt aan een positieve uitstraling van universiteitssport naar de buitenwereld. De Maar: “Wij stimuleren verenigingen om beter te gaan presteren met hun eerste teams. Daarvoor ontvangen zij extra steun. De financiering daarvan zal vooral moeten worden gevonden in het aantrekken van externe partijen, zoals shirtsponsors.” GE