Ben jij goed in bed? Ja, zegt ruim de helft van alle studenten. Nog eens twaalf procent vindt zichzelf ‘zeer goed’. Een droeve minderheid van 6,6 procent noemt zich matig of zelfs slecht.

Dat blijkt uit een onderzoek onder een krappe drieduizend studenten, uitgevoerd door Studenten.net en Nieuwe Revu. Ruim de helft is voor zijn achttiende ontmaagd, terwijl 11 procent op het moment van invullen nog maagd was. Van de respondenten is 93 procent heteroseksueel, 2,3 procent homoseksueel en 4,6 procent biseksueel.

Handboeien

Een derde van de studenten maakt met regelmaat gebruik van seksspeeltjes om de sfeer tussen de lakens te verhogen. Vaak gaat het om een dildo of een vibrator, een enkeling wendt zich tot de zweepjes of handboeien. Gevraagd naar fantasieën, blijkt meer dan de helft wel oren te hebben naar een trio. De meesten geven de voorkeur aan twee vrouwen met een man. Nog geen tien procent heeft deze droom ooit kunnen verwezenlijken.

Achterdeur

Bijna 30 procent van de studenten doet wel eens aan anale seks, maar het grootste deel daarvan niet op regelmatige basis. Van de mensen die de achterdeur tot nu toe geschuwd hebben, geeft een derde aan de variant ooit te willen uitproberen.

One night stand

Over de one night stand verschillen de opvattingen sterk. Bijna de helft heeft er wel eens een beleefd, terwijl 43 procent hiervan gruwt. Slechts 9 procent duikt geregeld voor een avondje met iemand het bed in. Verenigingsleden doen dit trouwens vaker: bijna twaalf procent neemt het er weleens van zonder zich om de lange termijn te bekommeren.

Condoom

Voorbehoedsmiddelen blijken voor lang niet iedereen de normaalste zaak van de wereld te zijn. Hoewel tweederde van de vrouwen dagelijks de pil slikt, bekent 22 procent van de studenten nooit een condoom te gebruiken. 16 procent doet het zelden en slechts 23 procent altijd. In dit licht valt het aantal SOA’s nog mee: één op de dertien studenten heeft een geslachtsziekte gehad. In de meeste gevallen ging het om chlamydia (64 procent), herpes (25 procent) of genitale wratten (20 procent).

Aanranding

De meeste studenten (82 procent) hebben geen vervelende ervaringen gehad met seks. 11 procent heeft zich weleens geïntimideerd gevoeld, 8 procent maakt melding van aanranding en 3 procent geeft aan te zijn verkracht. GM