Erasmus Sportcafé – voorheen De Etappe – breidt het assortiment vanaf 6 september uit met vooral gezonde producten.

De mensa’s zijn niet de enige plek op campus Woudestein waar je even kunt bijtanken. Sinds vorig collegejaar kun je in het sportcentrum ook eten, en inmiddels is het assortiment uitgebreid. Nieuw op het menu zijn bijvoorbeeld maaltijdsalades, pistolets tonijnsalade of geitenkaas, en de proteïneshakes. De warme maaltijden, zoals spaghetti bolognese en de kipburger, zijn dagelijks te verkrijgen. Daarnaast is er elke dag een andere warme hap. De warme maaltijden kosten 5 euro en zijn daarmee wel 50 cent duurder dan voorheen, en iets duurder dan de warme maaltijden in de mensa’s. 

Alles vers bereid

Dat zal klanten er echter niet van weerhouden om hun kostje in het sportcafé te nuttigen, denkt kok André van der Lek. “Ik kook met mijn gevoel en maak alles vers klaar. Dat proeven mensen. En wij kunnen net wat meer aandacht geven aan de presentatie van gerechten, omdat we kleinschaliger werken dan de mensa’s.” De kok streeft naar een afname van tachtig maaltijden per dag. Op dit moment zijn dat er zestig.

Vaste lunchklanten

Wat de lunch betreft heeft het sportcafé dagelijks zo’n twintig vaste klanten. Dat zijn onder andere Richard Poppelaars en Ineke Overmans van de afdeling ICT. “Sinds februari eet ik hier af en toe en vanaf het moment dat Albron de catering verzorgt in de mensa’s regelmatig. Het eten is vers en de prijs-kwaliteitverhouding is goed”, aldus Overmans. Poppelaars noemt ook de vriendelijkheid een plus.

Niet te massaal

Ondanks dat Akcer Heijkoop, de beheerder van het sportcafé, zijn klantenkring graag nog wat ziet groeien, moet het niet te massaal worden. “Het is nu leuk dat we onze klanten een beetje kennen en dat we soms kunnen ingaan op speciale verzoeken, zoals een Indisch buffet voor een afdeling van de universiteit. Dat willen we graag blijven doen.” LJ

Bekijk de menukaart