Met de ‘Jo van Nunen Scholarship’ kunnen buitenlandse studenten de master Global Trade & Logistics volgen op de Erasmus Universiteit. Dit maakte collegelid Bart Straatman 3 september bekend tijdens het Jo van Nunen Seminar. Professor Jo van Nunen overleed dit jaar onverwachts op 12 mei.

De scholarship is een initiatief van Hans Smits, de directeur van Havenbedrijf Rotterdam. Smits doneert vijftienduizend euro en hoopt dat vele anderen volgen. Decaan van RSM, George Yip, maakte bekend dat er ook een ‘Jo van Nunen Leerstoel’ zal komen.

Vriendenboek

Bovendien kreeg de vrouw van wijlen Jo van Nunen, Marleen, een ‘Liber Amicorum’ uitgereikt, met een staande ovatie als gevolg. Dit ‘vriendenboek’ was eigenlijk bedoeld als cadeau aan Van Nunen voor de doorstart die hij zou maken op 3 september, maar het is omgedoopt tot een In Memoriam.

‘Joie de vivre’

Straatman en Yip spraken tijdens het seminar vol lof over Van Nunen. Yip herinnerde zich dat de ‘founding father’ van RSM vol humor en ‘joie de vivre’ zat. “Mede daardoor was hij een van de meest geliefde docenten van de faculteit”, aldus Yip. “En hij was standvastig. Hij verliet je werkkamer niet voordat hij had wat hij wilde.”

Het seminar was bedoeld om Jo van Nunen te eren en te herinneren. Vrienden en collega’s gaven een presentatie over hun kijk op innovaties in transport en logistiek, het paradepaardje van de overleden hoogleraar. LJ

Lees ook ‘Jo van Nunen onverwachts overleden’ van 17 mei 2010