Zo’n dertienduizend eerstejaars studenten hebben problemen met hun ov-chipkaart. Dat kan nog weken duren.

Aanvankelijk konden studenten hun ‘reisproduct’ niet ophalen, omdat het apparaat hun kaart niet herkende. Dat probleem is intussen opgelost, zegt een woordvoerder van Trans Link Systems, dat de kaart maakt. “Studenten kunnen de trein weer in en uit.”

Brief als vervoersbewijs

Maar trams, bussen en metro’s kunnen volgens haar nog problemen geven bij het in- en uitchecken. Studenten met een defecte kaart krijgen een brief toegestuurd. Die moeten ze bij zich dragen. Als hun kaart nog niet werkt, kunnen ze deze brief bij controle laten zien. Over een paar weken zal de fout hersteld zijn en wordt de kaart weer overal herkend, aldus de woordvoerder.

En de metropoortjes?

En als de poortjes van metrostations niet opengaan? Dan wordt dat de komende dagen al opgelost, belooft het bedrijf. Trans Link Systems inventariseert nu in welke steden er nog problemen zijn. Er komt een lijst te staan op de website www.studentenovchipkaart.nl. HOP