Het Rotterdamsch Studenten Corps gaat tijdens de Eurekaweek actief buitenlandse studenten werven. Het corps is de eerste vereniging die dit doet.

Goede en betaalbare huisvesting, snel vrienden maken, goedkoop kunnen sporten, en Nederlands leren. Dit vinden studenten die in een ander land gaan studeren belangrijk volgens de president van het RSC, Vincent Karremans. “Met deze boodschap proberen wij de internationals te porren voor het lidmaatschap.”

Voordelen op een rijtje

RSC maakte een geheel nieuwe Engelstalige website, die alle voordelen van de vereniging nog eens op een rijtje zet. Bovendien krijgen alle buitenlandse eerstejaars voorafgaand aan de Eurekaweek een flyer van het RSC in de bus en kunnen geïnteresseerden tijdens de introductieweek allerhande vragen stellen aan RSC’ers in de sociëteit Hermes.

RSC is de eerste

Het corps is de eerste studentenvereniging in Rotterdam die actief buitenlandse studenten gaat werven. Karremans zou tevreden zijn met 5 à 6 nieuwe buitenlandse leden. “Dat lijkt weinig, maar nu worden elk jaar 1 of 2 internationals lid, dus het zou al een flinke groei betekenen.” Op dit moment telt RSC ongeveer tien internationale leden.

Meer internationals op EUR

De RSC-president besloot de internationale studenten in de wervingscampagne mee te nemen, omdat deze groep de laatste jaren flink gegroeid is op de EUR. “Aangezien we streven naar een goede afspiegeling van de (mannelijke) studentenpopulatie, was de tijd rijp om ons ook actief op hen te richten als potentiële leden.”

De voertaal binnen de vereniging blijft voorlopig Nederlands, omdat nog maar een handjevol buitenlandse studenten lid is. “Bovendien kunnen zij op die manier snel Nederlands leren”, aldus Karremans. LJ

Bekijk de website voor de internationals