De tentamens zijn in volle gang en de Universiteitsbibliotheek (UB) zit weer zo vol dat je zonder moeite te doen, kunt meelezen in het studieboek van je buurman. Er is onder studenten veel vraag naar een rustige en relaxte leeromgeving, daarom organiseerde Red Bull de ‘Red Bull Studyweek’ in Rotterdam.

Het is overal muisstil en met geconcentreerde gezichten staren de studenten naar hun studieboeken. Studeren kan deze tentamenweek niet alleen op je kamer of in de Universiteitsbibliotheek (UB), maar ook bij Caffè Belmondo en Kennis & Koffie aan de Goudsesingel waar de ‘Red Bull Studyweek’ plaatsvindt. Het Red Bull-team zal van 28 juni tot en met zondag 4 juli voor je klaarstaan met hun faciliteiten en een grote hoeveelheid blikjes Red Bull; voor zowel de vroege vogels als de nachtbrakers want de locatie is geopend van acht uur ’s ochtends tot twee uur ’s nachts en zelfs in het weekend.

Studieplekken

De studieplekken zijn verspreid over meerdere moderne ruimtes. Er hangen televisies aan de muur, er staan relaxte studiestoelen, printers, er is draadloos internet, ze beschikken over samenvattingen van de Joho tentamenbank en er kan onbeperkt energiedrank gepakt worden. In totaal is er plek voor ongeveer vijftig studenten. De aanwezige studenten zijn erg enthousiast over de studieplek en de relaxte sfeer die er hangt. De rust en de ruimte zorgen voor veel positieve reacties.

Combinatie

“Feestjes zijn er al genoeg, maar plekken om als student relaxed te studeren zijn er minimaal”, vertelt Jamill Dorst. Hij is student IBA aan de Erasmus Universiteit en heeft een bijbaan als Student Brand Manager bij Red Bull. Samen met andere studenten is hij de ogen en oren binnen de studentenwereld en probeert hij het product nog bekender te maken. “We merkten dat de student meer studieruimte nodig heeft met ruimere openingstijden. Daarnaast bieden we een balans tussen inspiratie en concentratie. Dat maakt dit project uniek”.

Reload Station

Non-stop achter elkaar leren, is voor maar weinig studenten weggelegd. Daarom heeft het Red Bull-team een Reload Station ingericht. Er staat een Playstation, een groot televisiescherm, natuurlijk een blikje Red Bull binnen handbereik en Fat Boys waarin je kunt bijkomen van alle tentamenstress. Dit is volgens Paul Rijks een reden dat studenten naar de Red Bull Studyweek komen. Hij is ook Student Brand Manager bij Red Bull en studeert International Business en Management aan de Hogeschool van Rotterdam. Hij vindt daarnaast een van de grootste voordelen van het project dat de studieplekken ook in het weekend geopend zijn. “In het weekend zijn de faciliteiten van de universiteit gesloten en moeten wij toch gewoon studeren voor de tentamens.”

Red Bull Studyweek

Het is de eerste keer dat de ‘Red Bull Studyweek’ in Rotterdam wordt gehouden. Het project vond al eerder plaats in Utrecht en Groningen en zal ook nog andere grote studentensteden in Nederland aandoen. Op Facebook kun je zien wanneer het project in welke studentenstad plaatsvindt. MW