De Oude Vier van Skadi, die dit jaar voor de vijfde maal achtereen het koningsnummer op de Varsity wonnen, werden donderdag 24 juni met een lunch en cadeautjes bedankt door het College van Bestuur.

Een geplastificeerd gedicht – ‘If’ door Rudyard Kipling – en een mooie champagne-emmer: dat was de ‘buit’ voor de Oude Vier van Skadi bij hun lunch met het College van Bestuur. Niet dat het om de cadeaus ging, natuurlijk. De lunch vormde vooral een mooie gelegenheid om nogmaals stil te staan bij de door de roeiers geleverde prestatie.

Bijzonder

Vijf maal achtereen winnen op de Varsity is geen sinecure en daarom bedankte het College van Bestuur bij monde van voorzitter Pauline van der Meer Mohr de vier heren, Mitchel Steenman, David Kuiper, Roel Haen en Olaf van Andel, voor de ‘heel bijzondere’ prestatie.

Netvlies

“Ik weet nog goed dat in ’81 voor het eerst gewonnen werd”, haalde van der Meer Mohr herinneringen aan haar eigen studententijd op. “Iedereen was lyrisch en sprong in het water. Dat beeld staat dertig jaar later nog altijd op mijn netvlies gebrand.”

Bul

Ook stond zij kort stil bij het feit dat de Oude Vier na dit jaar afscheid neemt. Van der Meer Mohr met een kwinkslag: “Aan de spierkracht en motivatie ligt het niet, maar er moet natuurlijk ook afgestudeerd worden en dan gooit zo’n bul toch ineens roet in het eten.” De mannen van Skadi spraken daarop de hoop uit dat er ook in de toekomst opnieuw Rotterdamse successen gevierd kunnen worden. GH