Meer trek in MBA’ers

Na een periode waarin de Masters of Business Administration even minder lekker in de markt lagen, zijn de managers in spe nu ineens weer meer in trek. Bedrijven zetten de deuren opnieuw open.

MBA-opleidingen hadden vermoedelijk meer dan anderen te leiden onder de financiële crisis. Vooral in Amerika kregen de MBA’s de zwarte piet toegeschoven. Zij waren het tenslotte, die al die verwerpelijke managers op hadden geleid die de financiële crisis veroorzaakten. Het resultaat was een flinke dip in de vraag naar nieuwe managers.

Career Services

Ook in Rotterdam was de dip te merken. “Wij hebben een career services afdeling die interesse wekt bij bedrijven voor onze studenten, door ze te vertellen wat zo’n MBA inhoudt en wat studenten hier leren en doen”, vertelt Marianne Schouten van RSM. “Maar het afgelopen jaar á anderhalf kregen we van bedrijven te horen dat het weinig zin had om ons verhaal af te steken omdat er tóch geen vacatures waren.”

Positieve draai

Inmiddels lijkt die trend gekeerd. “Er is absoluut een positieve draai en daar zijn we blij mee.” Of die draai ook daadwerkelijk voor meer banen gaat zorgen, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het verbeterde arbeidsmarktperspectief tot meer studenten gaat leiden. “We hebben al wel een aantal concrete inschrijvingen, maar we beginnen hier pas in januari aan de nieuwe opleiding en mensen kunnen zich nog tot eind oktober inschrijven.” GH

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.