Het Nederlands elftal speelde gisteren om half twee ’s middags haar eerste wedstrijd tegen Denemarken. Medewerkers en studenten op Woudestein en Hoboken konden de wedstrijd kijken op verschillende locaties, maar het oranjegehalte onder de supporters was wat teleurstellend. Een foto-impressie.

In PillsPlaza, de bar van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam op Hoboken, hadden ongeveer 120 studenten zich verzameld om de wedstrijd te kijken.  

In sportkantine De Etappe keken ruim 150 studenten en medewerkers naar de wedstrijd Nederland – Denemarken. In de rust knalden voetbalkrakers uit de speakers en de drankomzet lag waarschijnlijk een stuk hoger dan op een reguliere maandagmiddag.

In De Etappe was de wedstrijd behalve via het scherm ook via de televisie, die normaal altijd aanstaat in de kantine, te volgen.

In restaurant Siena hadden ongeveer 100 medewerkers uit het H-gebouw gehoor gegeven aan de uitnodiging om voetbal te komen kijken. Uiteraard mag een bittergarnituur dan niet ontbreken.

Campuscafé ‘In de Smitse’ liet de voetballiefhebbers tegelijkertijd genieten van het zonnetje, want de televisie stond buiten. Ook hier zijn opvallend weinig mensen in het oranje uitgedost.

Lees ook Waar kijk jij maandag voetbal? van 9 juni 2010