Door een overgang naar een nieuw systeem, is de inlogportal MyEur nog niet altijd even goed bereikbaar. Het Shared Service Center ICT is druk bezig de problemen te verhelpen. Tot die tijd zijn de onderliggende diensten ook via de directe links bereikbaar.

“We zijn overgestapt van Sun Portal, naar Sun Webspace”, vertelt Lennert Timmers van het SSC ICT. Portal is een verouderd product en wordt niet meer ondersteund, dus was de overstap noodzakelijk.

Kinderziektes

Zoals bij elke verandering, moeten eerst nog wat kinderziektes uit het systeem gehaald worden. Timmers: “We hebben klachten ontvangen over de beschikbaarheid. Daar gaan we mee aan de slag. We moeten het systeem nog fine tunen.”

Springplank

MyEur fungeert als een springplank naar diverse andere systemen, zoals SIN-Online en Blackboard, die verder prima functioneren. Wanneer bijvoorbeeld een door tentamenstress in het nauw gedreven student de MyEur-pagina niet kan bereiken, zijn die andere systemen via de directe links nog steeds beschikbaar.

Loginpagina

Zo is het voor studenten belangrijke Blackboardsysteem direct te bereiken via blackboard.eur.nl. “De gebruiker komt dan op dezelfde soort loginpagina als bij MyEur, maar die login zit in een apart systeem en werkt dan gewoon”, legt Timmers uit. GH