Sportief en studentikoos Rotterdam heeft weer van zich laten horen afgelopen weekend: studentengolfvereniging Sweetspot won op het Nederlandse Studentenkampioenschap (NSK) en Skadiroeiers behaalden vier nationale titels.

Voor de tweede keer ging RSGA Sweetspot met de eerste prijs – een halve meter hoge bokaal – van het jaarlijks georganiseerde NSK naar huis. Een bijzondere prestatie, aangezien het toernooi pas voor de vierde keer plaatsvond. Voorzitter Nick Hoffmeister ziet de overwinning als een extra bevestiging dat het topsportelement in zijn vereniging steeds verder wordt uitgebreid. Bovenal is hij “vervuld van trots”.

In de klei

Een moment was het spannend of er überhaupt een golfteam kon worden samengesteld, maar gelukkig wist Hoffmeister op het laatst voldoende spelers te strikken. Zij reisden, samen met zo’n 150 andere deelnemers uit heel Nederland, af naar het Drentse Assen. “Van te voren vreesden we even dat we tot onze knieën in de klei zouden staan”, grapt Hoffmeister. “De baan lag ergens in de middle of nowhere en stuiterde een beetje, maar verder lag het er allemaal mooi bij. Het heeft ons er in ieder geval niet van weerhouden met het minst aantal slagen de 18 holes te doorlopen.”

Vlag uit

Ook bij studentenroeivereniging Skadi hangt deze week de vlag uit. Daar wist tijdens het Nationale Kampioenschap roeien in Amsterdam Olaf van Andel met de Holland Acht in zwaar veld zijn titel te prolongeren. Allard van den Hove en Daan Weide waren de snelste in de lichte dubbel twee, net als Thijs van Luijk in de dubbel vier. In tegenstelling tot de roeiwedstrijd Varsity werden de nummers op het NK onder eigen naam verroeid.

Nieuw talent

De overwinningen kwamen als geroepen, want Skadi staat voor de uitdaging flink wat nieuw talent aan te trekken om hoge ogen te kunnen blijven gooien. Bestuurslid Pieter van Wijk: “In de introductieweek zullen we een talentenjacht organiseren in de vorm van een ergometerwedstrijd. De besten maken kans op een gratis lidmaatschap.” TG

De winnaars van Sweetspot v.l.n.r.: Joost Imthorn, Wilfred Askes (geen speler, maar de voorzitter van de evenementorganisatie), Ian Wessling, Rogier Mol en Job Jan Simmelink