Ook zo’n zin in aanstaande maandag? Dan speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd op het WK. Beetje jammer alleen dat het duel tegen Denemarken ’s middags om half twee begint. Gelukkig biedt de EUR voor studenten en medewerkers genoeg mogelijkheden om toch te kunnen kijken.

De Erasmus School of Economics (ESE) is vooralsnog de enige faculteit met een concreet plan om met het voltallige personeel de wedstrijd te bekijken. Initiator Jef Verschuren verwacht maandag ongeveer 75 tot 100 man in restaurant Siena, waar via een beamer de uitzending te zien zal zijn. “Iedereen in het H-gebouw is uitgenodigd, maar in deze vakantietijd is het meestal rustig. Gezellig wordt het ongetwijfeld, en het is meteen een stukje teambuilding om met z’n allen onze jongens aan te moedigen.”

Beesies

Wat betreft de aankleding met WK-parafernalia wil Verschuren het niet te gortig maken. “Uiteindelijk gaat het om twee keer drie kwartier voetballen en daarna gaan we weer gewoon aan het werk.” Bij studievereniging STAR hangt de social room inmiddels al wel helemaal vol met de Beesies van grootgrutter Albert Heijn. Voorzitter Marloes Hemmen: “Vooral de mannen hier zijn er erg mee bezig. Mij kan het eerlijk gezegd allemaal niet zo veel schelen. Ik ga wel kijken, maar we hebben er niet speciaal iets voor georganiseerd.”

In de Smitse eerder geopend

Waar kun je op Woudestein dan wél het echte Oranjegevoel beleven? Uiteraard in café ‘De Etappe’ in het sportgebouw. Daarnaast is campuskroeg ‘In de Smitse’ maandag eerder geopend en zal ook de lounge van de Faculty Club op de 17e etage van het H-gebouw in het teken van voetbal staan. De EFR is van plan ergens een zaaltje te charteren, alleen is nog niet bekend waar dat zal zijn.

Geen colleges uitgesteld

Voor de ongelukkigen die college hebben, ziet het er voorlopig niet naar uit dat deze wordt verplaatst of afgelast. Bij Hans Luijendijk van de facilitaire dienst zijn nog geen wijzigingen in het zalenschema binnengekomen. “Dat kan altijd nog gebeuren natuurlijk, hoewel ik het niet verwacht.” Docenten hebben nog tot vrijdagmiddag de tijd om van gedachten te veranderen en collegevrij te geven. Daarna ligt rooster helemaal vast. TG