Met het naderen van het WK is voetbal dezer dagen overal. Ook de studenten en docenten van de faculteit der Sociale Wetenschappen trapten hun jaarlijkse balletje. De docenten namen revanche op de kansloze nederlaag van vorig jaar.

Was het nou 10-1 of 8-2 vorig jaar? Zeker weten doet niemand het deze zonovergoten middag op een bijveld van Excelsior. In ieder geval waren de docenten ‘kansloos’ weet een student bestuurskunde.

Alles Komt Goed

Eerder deze middag streden reeds vijf studententeams om de eerste prijs, eeuwige roem en consumptiebonnen. Team ‘De Oordop’ mocht zich na een reguliere finalewedstrijd en een enerverende strafschoppenreeks tegen AKG (‘Alles Komt Goed’) winnaar noemen van het door studievereniging Cedo Nulli georganiseerd toernooi.

3-0

Dan treden de docenten aan tegen een inmiddels enigszins vermoeid ogende selectie studenten. Versterkt met onder andere twee veteranen van Excelsior – waaronder voormalig linksbuiten Gerard Weber (72) – maar zonder Godfried Engbersen die ‘zijn spullen was vergeten’, weten de docenten binnen de minuut door een leep balletje van socioloog Willem Schinkel te scoren. Al snel staat het 3-0 dankzij Friso van Houdt en Pascal Dégorée. Gelegenheidscoach Shivant Jhagroe – gezegend met de standaard vocabulaire van een echte trainer, getuige zijn veelvuldig ‘breed’, ‘aanbieden’, ‘lijntje’ en ‘lekker’ – oogt tevreden.

6-3

Na de rust lijken de docenten ten prooi te vallen aan een kleine inzinking, ondanks dat Jacco van Ast de tweede helft meedoet; gister vader geworden van een zoon en nu alweer op het kunstgras. Maar nadat de studenten de achterstand hebben weten te verkleinen toto 4-3, pakken ze de draad weer op. Willem Schinkel die eerder ook al een penalty benutte, ontfutselt vlak voor de tijd een student-verdediger de bal en tekent vervolgens voor de eindstand: 6-3. Hij mag zich topscorer noemen van de wedstrijd.

Geen vrouwen

Opvallend vandaag was het totale gebrek aan voetballende dames. Hoewel iedere student en docent mee kon doen, zijn de enige vrouwen die van het organiserend comité aangevuld met wat fotograferende dames langs de zijlijn. GE