Zin om na afloop van het voetbalseizoen nog een balletje te trappen? Doe dan mee met Zomer Avond Voetbal bij R.S.V. Antibarbari.

De studentenvoetbalvereniging organiseert vier voetbalavonden om het seizoen op een sportieve en gezellige manier af te sluiten. De eerste editie was afgelopen vrijdag. De elf deelnemende teams spelen elke keer twee of drie wedstrijden van 25 minuten. In feite wordt er een minicompetitie gespeeld, want elk team zal een keer tegen elkaar uitkomen.

Foto: Ronald van den Heerik

Mix

Het speciale van Zomer Avond Voetbal is de mix binnen een team van dames en heren van verschillend niveau. “Hierdoor leren de leden weer nieuwe mensen kennen”, legt Sophie Konings, commissaris extern uit. “Bovendien is fijn om nog te kunnen voetballen nu het mooier weer wordt”.

Bloedfanatiek

Sommige mannen hebben moeite om de bal af te spelen, grinnikt Konings. Zelf kan ze niet meespelen vanwege een enkelblessure, maar ze moedigt haar teamgenoten aan vanaf de kant. “Ook zie ik af en toe dat een goede speler bloedfanatiek op de goal af gaat, terwijl hij weet dat de keeper in een lager elftal speelt. Dat is flauw, want deze avonden zijn vooral bedoeld voor de gezelligheid.”

Karaoke

Elke vrijdagavond wordt afgesloten met iets gezelligs. “Goed voor de baromzet”, lacht Konings. Afgelopen keer was dat gezelligs een tropical feestje – inclusief opblaaskrokodillen aan de muur.  De komende twee weken staat een quiz op het programma en op 18 juni wordt afgesloten met karaoke. LJ

Interesse in een potje Zomer Avond Voetbal? Ook niet-leden zijn van harte welkom.