Vorig jaar studeerde ze op de EUR, nu doet ze opnieuw eindexamen vwo. Lisette Prens werd twee keer uitgeloot voor geneeskunde en probeert nu met een eindexamencijfer van minimaal een 8 alsnog in te stromen.

Na haar eerste eindexamen in 2008 dacht Prens dat ze het wel zou redden met een gemiddelde van 7,5, maar niets bleek minder waar. Vorig jaar probeerde ze daarom via loting en decentrale selectie binnen te komen. Helaas kwam ze niet door het selectieproces heen.

Alle vakken overdoen

Daarop staakte ze haar studie Beleid, Management & Gezondheidszorg en besloot terug te keren naar de middelbare school om haar gemiddelde eindexamencijfer omhoog te krijgen. Bij een 8 of hoger zal ze namelijk sowieso worden ingeloot voor geneeskunde. Prens moet alle vakken overdoen, maar staat er met gemiddelden van achten en negens nu goed voor.

Ontspannen

Wellicht dat ze daardoor minder gespannen is voor de examens dan twee jaar geleden. “Ik wil dan wel graag hoge cijfers halen, maar ik heb in ieder geval al een papiertje op zak. Dat is een fijn gevoel.”

Luzac College

Prens koos het Luzac College om haar examenjaar over te doen, vanwege de goede leraren. “Gelukkig wilden mijn ouders de kosten betalen”, lacht de student. “Het jaar was prima door te komen, al was het in het begin wennen om weer door het leven te gaan als middelbare scholier. Gelukkig had ik een klas met aardige en gemotiveerde leerlingen.”

Morgen maakt Prens haar laatste examen: Engels. Daarna is het afwachten tot 17 juni, wanneer ze de uitslag krijgt. LJ