Erasmus Magazine heeft de eerste prijs gekregen voor de meest originele aanpak van een artikel tijdens het jaarlijkse congres van de Kring van Hoofdredacteuren van hoger-onderwijsbladen.

Het winnende artikel ‘College volgen vanuit je luie stoel’ verscheen afgelopen oktober en maakte, volgens de onafhankelijke jury, het beste gebruik van nieuwe media in een tijdschrift.

Luie stoel

Het artikel is geschreven en bedacht door Jeroen Rosier, die destijds stage liep bij EM. In het artikel recenseert hij een aantal interessante colleges van beroemde wetenschappers, die onder meer via YouTube te zien zijn. Daarnaast stond steeds een tag die je met een smartphone direct naar het juiste filmpje op internet leidde. Dit alles onder het motto: je kunt ook college volgen vanuit je luie stoel.

1000 euro

De Kring van Hoofdredacteuren is een samenwerkingsverband tussen universiteits- en hogeschoolbladen, gericht op uitwisseling van kennis en ervaring. Op het voorjaarscongres wordt ieder jaar een prijs uitgereikt voor goed journalistiek werk in een bepaalde categorie; dit jaar was dat ‘de meest originele aanpak van een onderwerp’. De 1000 euro die EM hiermee heeft gewonnen, wordt weer geïnvesteerd in een bijzonder idee of bijzondere uitgave.

Vorig jaar won EM ook al de eerste prijs voor het beste journalistieke product, toen voor de rubriek Uitvergroot: de grote fotopagina voorin het magazine. WG

Bekijk hier het artikel