Hij is net terug uit New York, waar hij sprak met succesvolle ondernemers, en kort daarna valt een microkrediet van 20.000 euro hem ten deel. Steven Lammertink (21) is een startende ondernemer met potentie.

In New York was Lammertink aanwezig bij de Kairos Global Summit, een bijeenkomst waar jonge ondernemers kennis kunnen maken met de top van het Amerikaanse bedrijfsleven. Samen met zes andere Nederlandse studenten werd hij geselecteerd om af te reizen naar de VS, waar hij sprak met bestuurders van succesvolle internationale ondernemingen. Hij kon daar vragen stellen over slim ondernemen en bouwde zijn netwerk flink uit.

Zich bewijzen

Lammertink is samen met een compagnon sinds maart het bedrijfje Republish begonnen, om content om te zetten naar e-readervriendelijke formaten. Of hij een ondernemerstalent is? Hij vindt zelf dat hij zich nog moet bewijzen en dat hij dat stempel pas verdient als hij een rendabele onderneming runt of heeft verkocht.

Groot succes

Ondertussen timmert de jonge ondernemer flink aan de weg: hij neemt ook deel aan het 24 Hour Business Game, waarbij hij in 24 uur een businessplan schrijft, onder begeleiding van mensen uit de Nederlandse bancaire wereld en het bedrijfsleven. En dat doet hij niet onverdienstelijk, want hem valt het microkrediet van 20.000 euro ten deel. Lammertinks doel is om van zijn onderneming een groot succes te maken, terwijl hij zijn bachelor International Business en Business Economics dit jaar afrondt. MM