Jo van Nunen, hoogleraar Logistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, is op 64-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

Van Nunen overleed woensdag 12 mei in het Canadese Vancouver, waar hij een congres bijwoonde. Hij was ruim dertig jaar aan de Erasmus Universiteit verbonden. Zijn afscheid van de universiteit stond voor 3 september gepland. Van Nunen laat een vrouw, kinderen en kleinkinderen achter.

Grondlegger

Al sinds de jaren zeventig was van Nunen verbonden aan de Erasmus Universiteit en de faculteit RSM (toen nog  Bedrijfskunde) en werd door velen beschouwd als één van de grondleggers van de huidige faculteit.

 

Logistiek

Van Nunen richtte zich in zijn onderzoek vooral op logistieke ketens en de daarmee verbonden onderliggende informatiestromen. Hij was onder andere wetenschappelijk directeur van het academisch centrum voor transport en van Transumo, het landelijk onderzoeksprogramma voor de overgang naar duurzame mobiliteit.

Veder was hij nog vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Logistiek en Management (VLM) en voorzitter van de internationale wetenschappelijke adviesraad van het Dutch Institute for Advanced Logistics (DINALOG). Ook was van Nunen (mede) verantwoordelijk voor de Smart Port, een samenwerkingsverband tussen de EUR en de Rotterdamse haven.

Condoleance

Morgen (dinsdag) verschijnen in de landelijke kranten enkele rouwadvertenties van het College van Bestuur en zijn collega’s bij RSM, waarin naast zijn wetenschappelijke en bestuurlijke prestaties, vooral ook zijn energieke stijl en gevoel voor humor geroemd worden.

Medewerkers en studenten kunnen tijdens kantooruren een condoleanceregister tekenen op de negende verdieping van het T-gebouw. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om online je medeleven te betuigen. GH