Een moderne hal met ligstoelen in knalkleuren, ronde gekleurde lampen boven een lange, hoge tafel met zilveren barkrukken en een state-of-the-art balie. Zo ziet de afdeling van het Shared Service Center Onderwijs, Onderzoek en Studentzaken (SSC OO&S) er tegenwoordig uit.

De afdeling verhuisde eind april naar het E-gebouw op campus Woudestein. Als je als student vragen hebt over je inschrijving, huisvesting of betalingen, kun je daar terecht. De centrale hal op de begane grond van het E-gebouw is veranderd in een moderne welkomsthal en wachtruimte. Wachten is bijna niet erg meer in zo’n kleurrijke ruimte. Bij een balie, waar ontelbaar veel verschillende houtsoorten in te ontdekken zijn, beantwoorden medewerkers van het SSC vragen van studenten.

Behang

Om de werksfeer te verhogen, hebben de medewerkers allemaal behang uit mogen zoeken voor hun eigen werkkamer. Dit zorgt voor een aparte uitstraling van de afdeling. Het behang varieert van palmbladeren bij het archief tot een geel met oranje gestreept behang bij het kantoor van studentenvoorzieningen. “Lekker vrolijk”, zegt een medewerker die daar net de telefoon weer op neemt. Zo zouden de medewerkers zich meer thuis moeten voelen. Zij zijn bijna allemaal enthousiast over het verschillende uiterlijk van de kantoren, vinden het lekker persoonlijk en zien de humor er wel van in.

Verdwalende studenten

De verhuizing is volgens de medewerkers goed verlopen en de meeste studenten weten de weg naar het nieuwe gebouw wel aardig te vinden. Soms staan er medewerkers te wachten op studenten die te laat zijn, omdat ze nog bij het J-gebouw staan waar de afdeling eerst zat. Door middel van een briefje op de deur worden zij over de campus naar het juiste gebouw gestuurd. MW