Albron is sinds 26 april officieel de nieuwe cateraar van de EUR, en zal vanaf 5 juli de broodjes smeren op campus Woudestein.

Met de komst van Albron verbeteren er een aantal dingen. Restaurant De Carrousel zal dagelijks tot 20.00 uur warme maaltijden verzorgen en de koffiecorner in de C-hal zal op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur geopend zijn. Er komen nieuwe kassa’s waarbij klanten overal met pin en chip kunnen betalen. En het assortiment wordt breder, met onder meer halal en vegetarisch eten en verse sappen.

Koffiecorner in de C-hal (Foto Paula Delfos)

Welkom

De nieuwe cateraar wil de studenten en medewerkers van de universiteit op 5 juli vriendelijk ontvangen en zal dat onder andere doen door diverse openingsacties. “We bieden de klanten een drankje en een panini voor een ‘nice price’”, geeft Jeroen Helmink, business manager campus bij Albron, als voorbeeld. Aan de andere kant wil Albron de medewerkers van de restaurants en koffiecorners een welkom gevoel geven. “Er verandert voor hen tenslotte veel, zoals arbeidsvoorwaarden, werkvoorschriften en bestelprocedures.”

Ontbijtje scoren

Volgens Helmink moet een cateraar op een universiteit of hogeschool op een andere manier te werk gaan dan bij een bedrijf. “De doelgroep bestaat uit een mix van studenten en medewerkers, die de catering op een verschillende manier gebruiken. Studenten maken op verschillende momenten van de dag gebruik van de catering. Ze scoren een ontbijtje voor tijdens college, studeren in een groepje of pakken later op de dag een biertje, terwijl medewerkers vooral behoefte hebben aan een bedrijfsrestaurant voor de lunch.”

Kinderziektes aanpakken

Kan Albron wel een vliegende start maken, zo vlak voor de zomer? Helmink vindt het juist een voordeel om de volledige zomer te kunnen wennen op de Erasmus Universiteit. “In die maanden kunnen we mooi het terrein en de locaties leren kennen, zodat de kinderziektes eruit zijn als de nieuwe lichting studenten in september begint.” LJ