Brandveiligheid heeft bij studenten geen hoge prioriteit. Brandweer en studentenhuisvester Stadswonen hangen rookmelders op en willen beter gaan voorlichten.

Volgens een onderzoek van het ministerie van VROM uit 2009, zegt 76 procent van de studenten nooit enige voorlichting te hebben ontvangen over brandveiligheid. Reden te over om daar wat aan te gaan doen, vonden ook Stadswonen en de brandweer Rotterdam-Rijnmond. Zij sloten gisteren (woensdag) een convenant waarin zij afspraken samen te werken aan meer aandacht voor brandveiligheid onder studenten.

Woningkeuringen

De komende maanden staan verschillende acties op het programma. Zo gaat de brandweer huurders van tenminste 43 studentenpanden voorlichten tijdens vrijwillige woningkeuringen. Verder komt in iedere studentenkamer een rookmelder te hangen, in aanvulling op de al aanwezige rookmelders in algemene ruimten. Tot slot zal de brandweer informatiebijeenkomsten organiseren voor geïnteresseerde studerende bewoners. GvH