De verkoop van tweedehands kleding voor Youth Ending Hunger, liep woensdag nog geen storm. Toch is er geen reden voor pessimisme: de grote hoeveelheid ingezamelde kleding duidt op veel enthousiasme.

Lokaal C1-57 ligt en hangt vol met tweedehands kleding. Van schoenen en shirts, tot broeken en riemen. Opmerkelijke items zijn een volledige zwarte lingerieset (nooit gedragen, want inclusief prijskaartjes) en een puntgaaf krijtstreeppak van de WE. En dat allemaal voor spotprijzen (2 euro voor een shirt, 4 voor een broek en 5 voor een jas). Voorzichtig snuffelt een enkeling tussen de kleding, maar echt storm loopt het vandaag (woensdag) niet. Organisator en bedrijfskunde studente Marlies Ruigewaard denkt te weten hoe dat komt: “Economiestudenten hebben al vakantie. Bovendien wisten veel mensen nog niet van de verkoop.”

Promotie

Hoewel Ruigewaard flink haar best heeft gedaan, was het volgens haar toch erg moeilijk om veel studenten te bereiken. “De universiteit doet moeilijk over promotie”, vertelt ze. Zo moest worden betaald voor posters op plekken anders dan de overvolle prikborden en mocht Ruigewaard geen promotiefilmpje in de collegezaal vertonen. “Ik mocht wel een berichtje via SIN-online versturen, maar dat is maar éénmalig.”

Veel kleding

Desondanks is er wel een heleboel kleding opgehaald. Zo veel zelfs, dat het vandaag onmogelijk allemaal verkocht kan worden. Daarom zoeken de organisatoren nu naar alternatieven. Opties zijn verkoop van de kleding aan tweedehandswinkels en een tweede verkoopdag op de hogeschool van Amsterdam. “Aan de Erasmus komt waarschijnlijk geen tweede dag. De universiteit deed nu al heel moeilijk met de lokalen, dus ik denk niet dat dat nog eens gratis zal lukken.” GvH