De vierde editie van de Open Air Cinema gisteravond was een succes. Ruim 150 studenten en een enkele medewerker kwamen naar het grasveld voor de aula voor de film ‘500 Days of Summer’.

Gehuld in dikke jas en sjaal – ondanks dat de wind is gaan liggen, blijft het fris – nemen de bezoekers plaats op één van de zwarte klapstoeltjes voor het scherm. Uit de meegebrachte boodschappentassen komen fleecedekens, bier, fris, chocoladekoekjes, chips en popcorn tevoorschijn. Hier en daar strijkt een groepje studenten op het gras neer met in het midden van het picknickkleed flessen wijn. Wie zelf geen versnaperingen heeft meegebracht, kan terecht bij de bar.

Foto: Studium Generale 

Sprongen in de tijd

Tijdens 500 Days of Summer – een romantische komedie die pretendeert niet over liefde te gaan – wordt regelmatig gelachen om de ietwat knullige hoofdrolspeler Tom. Hij is verliefd op Summer, maar zij wil slechts vrienden zijn, ondanks dat ze met elkaar naar bed gaan. Verwarrend voor Tom dus. Wat de film bijzonder maakt, zijn de sprongen in de tijd: van de 488e dag gaat het verhaal terug naar dag 1, en weer verder naar dag 43.

Trailers

Voorafgaand aan hoofdfilm wordt het publiek opgewarmd met de winnende korte film van het RSG Studenten Film Festival, die de aanwezigen belonen met een matig applaus. Ook bekijkt het publiek de trailer van ‘Oceans’, die aanstaande donderdag wereldwijd in première gaat tijdens Earth Day. LJ