Ben jij ‘lekker’ en ben je slim? Ja, dacht geneeskundestudent Bianca Rijken, en schreef zich in voor de verkiezing van ‘Student of the Year’. Parallel hieraan loopt de verkiezing ‘Mooiste student 2010’. Hierin vertegenwoordigt Mario Biesheuvel de EUR.

Rijken zit sinds dinsdag in de halve finale met elf andere studentes. Tot 3 mei zal zij verschillende opdrachten uitvoeren – waaronder een competentietest – om extra stemmen te verdienen. Dit is een grote verrassing voor de geneeskundestudent, want sinds haar inschrijving keek ze geen enkele keer meer op de website. “Ik was compleet vergeten dat ik me had ingeschreven. En zonder mezelf te promoten, ben ik toch in de halve finale beland!”

Kapster worden

IJdel noemt de geneeskundestudent zich niet. “In het weekend wil ik me wel optutten, maar voor een dag coschappen lopen in het Erasmus MC maak ik me amper op.” Rijken voelt zich thuis op de afdeling plastische chirurgie, waar ze coschappen loopt. “Ik vind het leuk om bezig te zijn met mijn handen. Vroeger was ik altijd al aan het knutselen en daarom wilde ik kapster worden. Maar toen ik mijn gymnasiumdiploma haalde, leek me dat toch een beetje zonde van mijn capaciteiten.”

Bianca Rijken en Mario Biesheuvel

Kalender

Masterstudent rechten Mario Biesheuvel dingt mee naar de titel ‘Mooiste student 2010’, in een verkiezing georganiseerd door Studenten.nl. Via hyves werd hij benaderd om mee te doen. Toen hij hoorde dat de winnaar een reis naar Ibiza en een laptop wint, was hij snel om. De student heeft het geschopt tot de laatste twaalf en wordt daarom gefotografeerd voor een kalender, waarvan de winst aan Novib wordt gedoneerd.

Vleeskeuring

Biesheuvel is behalve student ook model, en heeft dus ervaring met fotoshoots en zogenaamde ‘vleeskeuringen’. “Bij deze verkiezing valt dat laatste nog mee, want de jury hield ook een kort sollicitatiegesprek”, aldus de rechtenstudent. Hij noemt op de verkiezingssite zijn kaak als mooiste lichaamsdeel. “Vaak zeggen mensen tegen me dat ik een Arnold Schwarzeneggerkaak heb, vandaar.”

Populair doen

Wie de jurist in spe gaat meenemen naar Ibiza mocht hij winnen, weet hij nog niet. “Ik heb geen vriendin en mijn vrienden steunen me allemaal, dus dat wordt nog lastig.” Overigens krijgt Biesheuvel niet alleen leuke reacties. “Sommigen denken dat ik mezelf heb opgegeven en populair wil doen. Ik besteed er maar geen aandacht aan, misschien zijn ze gewoon jaloers.” LJ

Stem op Bianca of Mario