De medewerkers van Avenance hoorden 12 april dat de universiteit het contract met de cateraar niet zal verlengen.

Dit was voor Jelke Carapic een grote teleurstelling: “Ik werk al dertien jaar bij Avenance, waarvan elf jaar op de Erasmus Universiteit. Het doet pijn dat dat in ieder geval gaat veranderen.” Carapic weet dat de nieuwe cateraar Albron volgens de regels iedereen van Avenance moet overnemen. “Het is onzeker, want we weten nog niet wat we ervoor terugkrijgen”, peinst ze.

Communicatie belangrijk

Paul Wortelboer, algemeen directeur van Avenance, heeft zijn medewerkers op campus Woudestein op de hoogte heeft gesteld, zodra bekend werd wie de aanbesteding had gewonnen. “Ook al is het nog niet helemaal officieel; ik vind goede communicatie naar de medewerkers toe belangrijk”, zegt hij. Overigens zal de overdracht van Avenance naar Albron van de één op andere dag een feit zijn: vanaf 1 juli zwaait Albron de scepter. “Dan is het een voordeel dat de medewerkers niet opeens zijn verdwenen”, aldus Wortelboer.

Uni-ervaring

Albron wil pas reageren als de aanbesteding op 26 april definitief rond is. De cateraar heeft al wel ervaring met onderwijsinstellingen, want Albron smeert al broodjes op de universiteiten in Wageningen, Eindhoven en Tilburg. LJ