Albron is door de Erasmus Universiteit (EUR) gekozen als nieuwe cateraar op campus Woudestein vanaf 1 juli 2010. Eind april zal dit officieel bekend worden gemaakt.

Albron won de aanbesteding met een klein verschil van de huidige cateraar Avenance. Volgens Laura Hofstee van het Erasmus Facilitair Bedrijf heeft Albron op papier een betere visie, onder andere over verduurzaming en presentatie van voedsel. “Albron heeft originele ideeën geopperd, zoals goedkopere broodjes aan het eind van de maand. Hiermee spelen zij in op het budget van studenten; die zitten dan vaak krap bij kas.”

Biologische koeken

Het sprak de EUR ook aan dat deze cateraar de kwaliteit van basisproducten – brood, kaas, soep, melk bijvoorbeeld – hoog in het vaandel heeft staan. “Bovendien is Albron heel erg gericht op goede communicatie naar de klant toe, zodat die eenvoudig een verantwoorde, maar niet te dure lunch kan samenstellen”, aldus Hofstee. Ook zal Albron in de koffiecorners fair trade koffie en biologische koeken serveren.

En de medewerkers?

De medewerkers van Avenance hebben gisteren gehoord dat Albron hoogstwaarschijnlijk de nieuwe cateraar wordt. Dit betekent niet dat zij hun baan kwijt zijn, want na de officiële bekendmaking krijgen zij een arbeidsovereenkomst bij Albron aangeboden. Hofstee verwacht dat de meeste medewerkers van Avenance op dit aanbod zullen ingaan. LJ