Is jouw studentenhuis het schoonst en gezelligst van heel Nederland? En draaien je huisgenoten hun hand niet om voor een driegangenmenu? Doe dan mee met de ‘Studentenhuis van het Jaar’ verkiezing.

Voor de zesde keer organiseert mediabedrijf Studenten.net de verkiezing, dit jaar in samenwerking met weekblad Revu. Bij de beoordeling wordt niet alleen gekeken naar het aantal online uitgebrachte stemmen, maar ook naar de kook- en schoonmaakkunsten van de studenten. Staan er stapels afwas en aangekoekte borden in de keuken, en hoe schoon is de douche? Ook telt mee hoe de studenten hun huisrekening beheren, en in welke mate zij in staat zijn een groot huisfeest te organiseren voor een goed doel.

Op video vastleggen

Om dit te controleren zullen filmploegen van Studenten.net onaangekondigd bij de huizen binnenvallen voor het vastleggen van het dagelijkse leven in het studentenhuis.

De winnaars uit ‘Huize de Babbelbox’

Babbelbox

De laatste keer – in 2008 – won ‘Huize de Babbelbox’ uit Rotterdam de verkiezing. “Het was ontzettend lachen om mee te doen”, giechelt één van de bewoners Anne Hermans. Om te winnen, hadden de negen RVSV-vrouwelijke bewoners hun huis nóg mooier en leuker gemaakt. “Ons huis hangt en staat bomvol met allerlei foto’s en voorwerpen, waar steeds een ander verhaal aan kleeft. Dat heeft ons aan de overwinning geholpen”, vermoedt Hermans.

Laatste moment

De inschrijvingen voor de huidige verkiezing zijn gestart. Op dit moment is er pas één deelnemend huis in Rotterdam. Volgens Regina Zwaagstra, hoofdredacteur van Studenten.net, schrijven veel studentenhuizen zich pas op het laatste moment in. “Je moet even de tijd nemen om wat foto’s en informatie te verzamelen.” Op www.studentenhuisvanhetjaar.nl staan profielen van alle deelnemende huizen, inclusief hun bewoners, gewoonten, huismaaltijden en meer. Huizen kunnen zich tot 20 april aanmelden. LJ