Het zou zomaar kunnen dat op de plaats van de bloesembomen langs de WUB weg een studentenflat van vijftien verdiepingen hoog komt. De bouw zou eind dit jaar beginnen, maar is opgeschort. Onzeker is of de bouw überhaupt wel doorgaat.

 

Stadswonen is opdrachtgever voor de bouw van de studentenflat, waarin plaats is voor 330 bewoners. De studentenhuisvester moeite heeft echter moeite met het rondkrijgen van de financiering, weet directeur van het sportcentrum, Menso de Maar. Die heeft ook belang bij de bouw van de flat, want op de begane grond en in het souterrain zou de nieuwe fitnessruimte een plek moeten krijgen. Bovendien moet de flat terzijner tijd als de nieuwe ingang van het sportgebouw gaan fungeren.

Renovatie sportcentrum

Mocht de flat er komen, dan zal het oude sportcentrum geheel gerenoveerd worden. Overigens laat de bouw van een spiksplinternieuw sportcentrum sowieso nog even op zich laten wachten, want dat pas gepland voor 2024-2028. LJ