Wat vinden EUR-studenten van de Eurekaweek?

De voorbereidingen voor de Eurekaweek, de introductieweek voor aanvang van het nieuwe collegejaar, zijn alweer in volle gang. Een lange week vol met feesten, kennismakingen en zelfs nog wat cultuur. Hoe hebben EUR-studenten hun introductieweek beleefd toen ze hier kwamen studeren?

Shadée Braun (20) derdejaarsstudent Bedrijfskunde

“Ik heb in het begin van mijn studie niet mee gedaan aan de introductieweek, terwijl ik dat eigenlijk heel erg graag wilde. Op het laatste moment heb ik besloten om Bedrijfskunde te gaan studeren in Nederland. Ik moest in korte tijd van Curaçao naar Nederland verhuizen en was te laat in Nederland om de introductie mee te maken. Een introductie zorgt ervoor dat je de sfeer binnen een universiteit leert kennen. Dat gevoel dat je bij de universiteit krijgt, is heel belangrijk. Als ik meer tijd heb en het in mijn planning past, zou ik wel gids willen zijn tijdens de introductieweek. Later wil ik trainingen gaan geven aan bedrijven. Gids zijn bij een introductieweek is daarom een goede oefening.”

Johnathan Marchena (20) eerstejaars Fiscaal Recht en tweedejaars Bedrijfskunde

“De introductieweek was echt leuk om mee te maken. Ik leerde heel gemakkelijk nieuwe mensen kennen. Ook is het een goede manier om de stad te leren kennen. Ik kom hier niet vandaan, en wist dus nog helemaal niets te vinden. Er was een goed programma en de feesten waren toch wel de hoogtepunten van de week. De organisatie had soms beter gekund. Mijn gids heb ik namelijk niet zo vaak gezien. Ik werk mee aan de aankomende introductieweek, omdat ik bij het sportbestuur van de universiteit zit. De sportactiviteiten tijdens de introductieweek worden dus door ons georganiseerd.”

Ajla Mujcic (18) eerstejaars Psychologie

“Tijdens de introductieweek was ik op vakantie, dat had ik vooraf zo bedacht. Ik ga altijd vier weken op vakantie, meestal in de maand augustus. Toen ik later hoorde van andere studiegenoten hoe leuk de introductie was, had ik wel een klein beetje spijt dat ik niet gegaan ben. Aan de andere kant leer je toch ook snel mensen kennen tijdens de colleges; dat gebeurt echt niet alleen in de introductieweek. Ik zie mezelf niet als gids van een groep nieuwe studenten. Het lijkt me wel heel leuk om mee te helpen met de organisatie van de feesten.” MW