Ben jij helemaal gek van film en theater, of ben je een ‘echte’ muziekliefhebber? Dan krijg je nu de kans om samen met je vrienden te laten zien wat je in huis hebt. Op woensdag 7 april vindt de 100% Studentproof Studentenquiz plaats in café ‘In de Smitse’ in het T-gebouw op Woudestein.

De quiz is speciaal gericht op de kennis en interesses van de studenten van vandaag. Tijdens deze Rotterdamse voorronde zullen de twee beste teams door mogen naar de landelijke finale op 12 mei in Amsterdam. De finalewinnaars krijgen toegangskaarten voor één van de bekendste festivals in Nederland en een festivalpakket waarmee ze volledig uit hun dak kunnen gaan.

In verschillende andere studentensteden als Tilburg, Amsterdam, Groningen en Leiden worden op de universiteiten ook voorrondes gehouden. De studentenquiz wordt georganiseerd door Studium Generale, Erasmus Cultuur en 100% Studentproof, het samenwerkingsverband van culturele centra van de Nederlandse universiteiten.

Eisen

De quiz in café ‘In de Smitse’ begint om 20.00 uur en bestaat uit zes rondes, hierbij komen onderwerpen aan bod als film, theater en muziek, maar ook media, literatuur en beeldende kunst. De vragen worden gesteld aan de hand van filmfragmenten en live acts. Het is wel handig als je een beetje Engels verstaat, want Nederlands zal er niet gesproken worden. Laptops en mobieltjes mogen niet gebruikt worden als hulpmiddelen. Heb je graag broers, zussen of vrienden van buiten de universiteit in je team? Dat kan. Per team mag er één niet-student meedoen die niet ouder is dan 30 jaar.