Gerard Oosterwijk is vrijdag opgestapt als LSVb-voorzitter. “Aanhoudende meningsverschillen maakten de zakelijke samenwerking onmogelijk”, schrijven de overgebleven bestuursleden in een persbericht.

“De verkiezingen komen er aan, het rapport van de commissie-Veerman wordt binnenkort gepresenteerd, dus het is belangrijk dat we als LSVb op één lijn zitten”, zegt algemeen bestuurslid Jasmijn Koets, die tot juni waarnemend voorzitter is.

 

Koers blijft hetzelfde

De 23-jarige UvA-student internationale betrekkingen wil geen voorbeelden geven van de meningsverschillen die kennelijk al langere tijd speelden. Onder haar voorzitterschap zal de politieke lobby niet van karakter veranderen. “We hebben als LSVb een aantal grondbeginselen die met de algemene ledenvergadering zijn afgesproken.”

‘Jammer’

Of Oosterwijk daar van wilde afwijken wil ze niet zeggen. “Gerard heeft zelf de beslissing genomen om op te stappen. We vinden het jammer en zijn hem erkentelijk voor wat hij voor de LSVb gedaan heeft.”

Vertrek op ongelukkig moment

Volgens Henno van Horssen, voorzitter van studentenorganisatie ISO, komt het vertrek van Oosterwijk op een ongelukkig moment, zo vlak voor de verkiezingen. “Dit is slecht voor de gezamenlijke slagkracht van de studentenbeweging. Inhoudelijk waren Gerard en ik het niet altijd eens, maar hij stond er wel altijd.” Hij kan slechts gissen naar de aard van de meningsverschillen. Van ruzie over de inhoudelijke koers van de LSVb is hem niets bekend.

‘Geen commentaar’

Dat laatste zeggen ook de lidbonden van de LSVb, zoals de Groninger Studentenbond en Akku, die naar het hoofdbestuur verwijzen. Gerard Oosterwijk is niet voor commentaar bereikbaar. HOP