Onderzoekswebsite ‘Narcis’ vernieuwd

Het onderzoek van Nederlandse universiteiten en wetenschappelijke instituten is toegankelijker gemaakt. Op de vernieuwde website www.narcis.nl kunnen bezoekers eenvoudig op onderwerp of persoon zoeken.

De website genaamd ‘Narcis’ wordt beheerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hij bestond al, maar is volgens de makers verbeterd. Er staan honderdduizenden publicaties in, waarvan vele direct toegankelijk zijn. Het aantal zoekresultaten valt te beperken door op instelling, datum of type publicatie te zoeken.

Het is bovendien mogelijk het zoekresultaat toe te voegen aan de favorietenlijst van de webbrowser en met een ‘attenderingsservice’ op de hoogte te blijven van de nieuwste publicaties over bepaalde onderwerpen. HOP

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »