Onderzoekswebsite ‘Narcis’ vernieuwd

Het onderzoek van Nederlandse universiteiten en wetenschappelijke instituten is toegankelijker gemaakt. Op de vernieuwde website www.narcis.nl kunnen bezoekers eenvoudig op onderwerp of persoon zoeken.

De website genaamd ‘Narcis’ wordt beheerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hij bestond al, maar is volgens de makers verbeterd. Er staan honderdduizenden publicaties in, waarvan vele direct toegankelijk zijn. Het aantal zoekresultaten valt te beperken door op instelling, datum of type publicatie te zoeken.

Het is bovendien mogelijk het zoekresultaat toe te voegen aan de favorietenlijst van de webbrowser en met een ‘attenderingsservice’ op de hoogte te blijven van de nieuwste publicaties over bepaalde onderwerpen. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.