Ben je binnen je bacheloropleiding bezig met een maatschappelijk relevant onderzoek waar je trots op bent, en dat je in de spotlights wilt zetten? Meld je dan aan voor de Student Research Conference.

Op 14 en 15 oktober 2010 vindt de Student Research Conference (SRC) plaats, een nieuw jaarlijks terugkomend initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Tijdens de bijeenkomst op de Universiteit Leiden presenteren Vlaamse en Nederlandse bachelorstudenten via workshops en posterpresentaties hun onderzoek.

Topwetenschappers jureren

Alle universiteiten dragen wetenschappers uit allerlei vakgebieden aan die gezamenlijk het Scientific Program Commitee vormen. Dit committee reikt aan het eind van de conferentie de Student Research Award uit aan het beste en meest relevante onderzoek.

Waarom zou je meedoen?

Meedoen aan de SRC biedt je de kans om aan ervaren wetenschappers en

medestudenten te laten zien wat je in huis hebt qua kennis en vaardigheden. Daarnaast

is het een goede voorbereiding op je master, en is je ervaring mooi meegenomen bij een

aanmelding voor een graduate school- en fellowship. Last but not least: de conferentie is een uitgelezen kans om je studentennetwerk, en je professionele netwerk te verbreden.

 

Hoe meld je je aan?

Vanaf nu tot 1 mei 2010 kun je je onderzoeksbeschrijving indienen via de website van de VSNU. Ook al ben je in oktober 2010 geen bachelorstudent meer, dan kun je nog steeds meedoen. Belangrijk is dat je bacheloronderzoek vóór de conferentie klaar is. Een commissie van hoogleraren zal de ingediende onderzoeken beoordelen.

Studenten die geen voorstel indienen zijn ook van harte welkom op 14 en 15 oktober. Zij kunnen meediscussiëren over maatschappelijke vraagstukken en een rofessioneel netwerk opbouwen.