Afgelopen februari kostte een Rotterdamse kamer 2,4 procent meer dan in februari 2009: gemiddeld 381 euro. Dat is 25 euro meer dan de landelijke gemiddelde huurprijs.

Uit het onderzoek van Kamernet.nl blijkt ook dat de gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers in februari 2010 ruim 20 m2 was. Dit is 4,3 procent kleiner dan vorig jaar. Het goede nieuws is dat er 704 nieuwe kamers bij kwamen in Rotterdam; ruim 60 procent meer dan een jaar eerder.

Massawonen goedkoper

Landelijk gezien steeg de huurprijs van een studentenkamer met gemiddeld 15 euro ten opzichte van vorig jaar. Inclusief gas, water en licht betaalt een student nu 356 euro per maand voor een kamer. Wonen in een studentenhuis is voordeliger, want deze studenten betalen per maand gemiddeld 57 euro minder dan andere kamerbewoners.

Hoofdstad spant kroon

Ondanks dat de gemiddelde huurprijs in Amsterdam niet steeg, blijft de hoofdstad toch nog steeds de duurste van alle studentensteden: een kamer kost er 465 euro per maand. Ook in de goedkoopste stad, Enschede, gingen de huurprijzen niet omhoog. Studenten betalen daar 248 euro voor een kamer. LJ/HOP