De staking van een groot gedeelte van de schoonmaakmedewerk(st)ers van GOM Schoonhouden, zal voorlopig nog wel even duren. Dat zegt de FNV Vakbond die de staking organiseert. Op de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR) zal de komende tijd dus weinig schoongemaakt worden.

De staking van de schoonmakers op 4 februari. 

In de collegezalen worden voorlopig alleen de prullenbakken geleegd, de borden schoongemaakt en soms de vloeren gedaan. Op de kantoren wordt, behalve het sanitair, helemaal niet schoongemaakt. Bij de servicedesks van de facilitaire dienst kunnen de medewerkers van het secretariaat een rol prullenbakzakken afhalen voor hun afdeling. Bij de facilitaire dienst van de EUR zijn echter nog geen klachten binnengekomen over smerige ruimtes.

Eerst een beter aanbod

“We hebben nog steeds geen aannemelijk bod gekregen van de werkgevers, dus voorlopig zullen de werknemers van het schoonmaakbedrijf blijven staken. Zeker deze week nog”, zegt M. van Moort van FNV Bondgenoten. De schoonmaakmedewerk(st)ers van GOM Schoonhouden staken voor een betere cao en een loonsverhoging van 3 procent. Daarnaast willen ze cursussen kunnen volgen op het werk, zoals een cursus Nederlands. MW