De Rotterdamse roeivereniging Skadi heeft dit weekend de Heineken Roeivierkamp in Amsterdam gewonnen.

Foto: Merijn Soeters

De heren Van Andel, Steenman, Kuiper, Haen, Van Luijk, Rom Colthoff, Wilton, van den Hoven en stuurvrouw De Lange wisten op de eerste wedstrijddag al te imponeren door zowel de 250, als de 2500 meter het snelst af te leggen. Op zondag bevestigden de studenten van de Erasmus Universiteit hun favorietenstatus door ook de 750 meter te winnen. Ondanks een tweede plek op de 5000 meter, eindigde de ploeg als nummer één in het algemeen klassement. De voorsprong op de nummer twee – Okeanos uit Amsterdam – was 9 seconden.

Boot Opstelten

Oud-burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, heeft de roeiers gefeliciteerd met hun prestatie in de naar hem vernoemde boot. Dit was de eerste wedstrijd na de doop van de boot door Opstelten.

2010 wordt Skadi-jaar

Dit is een eerste belangrijke overwinning voor Skadi in de poging om het nationale roeien te domineren in 2010. De volgende twee wedstrijden zullen daar ook een prominente rol in spelen: The Head of the River Amstel op 21 maart en de Varsity op 11 april.