De stemmen zijn geteld, de zetels in de raad verdeeld; hoe hebben de verkiesbare EUR-studenten het gedaan?

Naam Studie Plaats op lijst

Voorkeur-

stemmen

Verkozen voor de raad? En nu?
Vincent Vergeer Eerstejaars bestuurskunde 8 op de lijst SP 82 Nee

“Nu ga ik me weer volledig op mijn studie focussen. En binnenkort is het alweer tijd voor de landelijke verkiezingen, daar gaat ook behoorlijk wat tijd inzitten wat betreft campagne voeren.”
Guus de Leeuw Bestuurskunde 8 op de lijst PvdA in deelgemeente Kralingen Crooswijk 34 Nee

“Ondanks het feit dat ik niet verkozen ben ga ik hoe dan ook een drukke tijd tegemoet. Ik ben namelijk ook werkzaam als campagnecoördinator, en dat in combinatie met mijn studie bestuurskunde is behoorlijk veel werk. Ik zie de politiek meer als een soort hobby, dat houdt het ook leuk.”

Janneke Hazelaar Master Recht in de multiculturele samenleving

23 op de lijst PvdA 115 Nog niet zeker

“Ik ga nu even een adempauze van een week of twee nemen, daarna moet ik weer aan de slag met de voorbereidingen voor de landelijke campagne.”
Oana Raluca Baicu Master Beleid & Politiek 3 op de lijst VVD

327 Ja

“Nu combineer ik mijn studie bedrijfskunde nog met mijn politieke ambities, maar dit jaar studeer ik af en ben ik van plan fulltime de politiek in te gaan. Wat ik vooral leuk vind, is dat veel van de stemmen die op de campus zijn uitgebracht, naar de VVD zijn gegaan. Het geeft extra motivatie om met de landelijke verkiezingen er nóg harder tegenaan te gaan.”
Mustapha Akchich Rechten

12 op de lijst PvdA, gemeente Delfshaven 661 Ja

“Ik zit nu waarschijnlijk ergens in de bovenste vijf van de lijst.

Ik ga parttime in de deelgemeente werken en daarnaast mijn bachelor rechten afmaken. Voor andere nevenfuncties is er geen tijd meer. Ik zie het zo; ik doe veel om mijzelf te ontwikkelen, en daarnaast studeer ik nog.”

Emile Cammeraat Economie & Rechten lijsttrekker voor GroenLinks Niet bekend

Ja

“Ik maak mijn studie eerst af en voor daarna heb ik nog geen concrete plannen. Ik vind werken in de politiek op zich ontzettend interessant, maar er is nog zo veel meer. Werken voor de VN bijvoorbeeld, of voor de EU. Ik ben heel erg idealistisch, uiteindelijk komt het erop neer dat ik gewoon iets wil doen voor de wereld. Op dit moment is dat via de politiek.”