De hele week gratis reizen. Tot 16 maart kunnen studenten dat doen, of ze nu een week- of een weekendkaart hebben. De oorzaak is een overlap tussen de oude OV-kaart en het nieuwe chipsysteem.

Een woordvoerder van Translink, dat de chipkaart invoert, erkent het probleem. Doordat studenten tweemaal per jaar mogen wisselen van week- of weekendkaart, staan op de OV-chipkaart nu beide kaartsoorten. Tot 16 maart blijft de kaart voor 2009 ook nog werken. Studenten die toen een weekkaart hadden en nu de weekendkaart activeren, reizen de hele week gratis.

Weinig misbruik

Bij Translink merken ze sinds anderhalve week dat studenten de overlap ontdekt hebben. “Het aantal studenten dat er gebruik van maakt, is niet groot”, zegt een woordvoerder. Op 16 maart is het uit met de pret. “Dan worden in één klap alle oude kaarten eraf gesmeten.”

Veel gedoe

Eerder ondervonden studenten vooral veel nadeel van de invoering van de OV-chipkaart. Ze kregen hun kaart te laat of niet opgestuurd, de oplaadpunten werkten niet goed en er rezen vraagtekens over de privacygevoeligheid van het systeem. HOP

Lees ook Studenten in actie tegen privacyschending van 25-02-10

Lees ook Ov-kaart opladen voor 16 maart van 22-02-10

Lees ook Ov-chipkaart officieel ingevoerd van 5-01-10

Lees ook Ophaalperiode voor ov-chipkaart verlengd van 10-12-09 

Lees ook Veel studenten hebben nog geen ov-chipkaart van 5-11-09