09-02-10 Ruim een derde van de studenten wil meer woonruimte op campus Woudestein. En er moeten ’s nachts ook metro’s rijden richting Kralingen. Dit blijkt uit onderzoek onder EUR-studenten in deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

D66 Kralingen-Crooswijk heeft in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen onderzoek gehouden onder studenten naar hun wensen op vlakken als wonen, veiligheid en voorzieningen. Een van de meest opvallende conclusies was dat studenten in Rotterdam ’s nachts openbaar vervoer missen en zij massaal stemmen voor een nachtmetro.

Huisvesting moeilijk

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat net afgestudeerde studenten die nog geen baan hebben, veel problemen hebben met het vinden van huisvesting. Dit omdat appartementen in Rotterdam vaak te duur zijn, samen met het feit dat veel huisbazen in de particuliere sector geen studenten als huurders willen. Deze studenten vragen dan ook om betere starterswoningen.

Mening over deelgemeente

Het doel van het onderzoek was het in kaart brengen van de mening van studenten woonachtig in deelgemeente Kralingen-Crooswijk over voorzieningen, wonen & buitenruimte, verkeer & parkeren en veiligheid. Omdat in deze deelgemeente de meeste studenten woonachtig zijn.

Het onderzoek was opgezet door middel van een enquête, waaraan 119 respondenten meededen. De universitaire studenten beoordeelden hun onderwijsinstelling met een 7,2, terwijl de hbo-studenten een 6,2 gaven voor hun opleiding.

Week van de Student

Tijdens de Week van de Student in de derde week van februari gaat D66 Kralingen–Crooswijk het gesprek aan met studenten in Rotterdam om te kijken hoe zij aan de verschillende wensen zouden kunnen helpen voldoen. CL