Cedo Nulli is lid geworden van de Rotterdamse Jongerenraad. De studievereniging van de Sociale Faculteit vertegenwoordigt de belangen van studenten en adviseert de gemeente.

“Bij toeval zijn we in de Rotterdamse Jongerenraad (RJR) terechtgekomen”, zegt Marjon Peeters, voorzitter van Cedo Nulli. “Via via werd ik gevraagd om lid te worden, want studenten waren op dat moment niet vertegenwoordigd in de raad. Dat leek me een mooie taak voor ons. Bovendien kunnen we op deze manier Rotterdam als stad bereiken.”

Rotterdamse jongerenraad studenten Cedo Nulli

Hoe werkt de RJR?

Eens per maand komt de raad van vijftien lidorganisaties bijeen. Samen vertegenwoordigen zij een groot deel van de jongeren in Rotterdam. Behalve de jongerenafdeling van politieke partijen, zijn ook Apollo (voor homoseksuele jongeren), de radiozender FunX en het Platform Buitenlanders Rijnmond lid. Elke vergadering heeft een ander thema waarover wordt gedebatteerd. Na de stemming wordt een advies uitgebracht aan de gemeente. De laatste keer stond het onderwerp veiligheid & privacy op de agenda en was burgemeester Aboutaleb te gast.

Enquêtes

Voordat Cedo Nulli aantrad waren studenten niet rechtstreeks vertegenwoordigd in de raad. Als er een studentenopinie nodig was, loste de raad dit op door vragenlijsten af te nemen bij de Erasmus Universiteit en de hogescholen in Rotterdam. Overigens zijn er sinds de oprichting in 1997 wel andere studentenverenigingen lid geweest van de raad. LJ

Rotterdamse politici in debat

De RJR organiseert op 25 februari een lijsttrekkersdebat over integratie, privacy, jeugd in Rotterdam en ondernemerschap. Aan het debat doen veel lijsttrekkers mee. Zo hebben Wubbo Tempel (CDA) en Jeanette Baljeu (VVD) hun medewerking toegezegd. Voor Leefbaar Rotterdam is Ronald Sörensen present, terwijl Leo de Kleijn voor de SP aantreedt. Arno Bonte en Salima Belhaj doen dat respectievelijk voor GroenLinks en D66.

Meer informatie over het lijsttrekkersdebat