De eerste Rotterdamse ‘Beerchase’ op 25 februari had het gezelligheidsaspect van studentenhardloopvereniging EUR Roadrunners moeten weerspiegelen. De estafette, waarbij de lopers om de halve kilometer een glas bier drinken, gaat echter niet door.

Waarom niet?

Paul van Keulen, voorzitters EUR Roadrunners: “We zijn te laat begonnen met het aanvragen van de vergunning voor het schenken van alcohol. We zijn van plan om de beerchase binnenkort opnieuw te laten plaatsvinden, als het beter weer wordt.“

Even los van dat het niet door gaat: bier tijdens sport, dat is toch raar?

“Daar ben ik het mee eens, en enkele leden vroegen zich ook af of het wel bij ons past. Maar we zien de estafette niet als een normale hardloopwedstrijd, maar als gezellig een biertje drinken en voor de lol een stukje hardlopen. Met deze actie willen we laten zien dat we meer zijn dan een serieuze sportvereniging. We organiseren bijvoorbeeld ook regelmatig etentjes en borrels. Lopers die eens per week recreatief een rondje rennen, in plaats van drie keer per week trainen, zijn daarom ook van harte welkom. Vermoedelijk zijn dit de meer studentikoze types, van wie ik hoop dat we hen met die beerchase zullen aanspreken.”

Is alcohol drinken tijdens sporten gevaarlijk?

“Dat valt wel mee. De beerchase wordt in Amsterdam al een paar jaar gehouden. Daar doen zelfs nationale toppers mee aan deze studententraditie, die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en Engeland. Als de beerchase op de campus van Woudestein plaatsvindt, zal er zeker EHBO aanwezig zijn, want ik wil een veilig evenement organiseren.” LJ