Studenten die per se in een christelijk studentenhuis willen wonen, kunnen sinds deze maand terecht op de speciale site christelijkwonen.nl. Daarop staan advertenties voor kamers in door christenen bewoonde studentenhuizen.

Volgens onderzoek van de twee Groningse studenten die het concept bedacht hebben, wonen christenen het liefst met andere christenen in een huis. De oprichting van de website viel niet bij iedereen in goede aarde. Kritische christenen vinden dat gelovige studenten juist bij niet-gelovigen in een studentenhuis moeten gaan wonen, om zo het woord Gods te verspreiden.

Thuis voelen

Maar voor de twee Groningse studenten die christelijkwonen.nl hebben opgericht, is het belangrijker dat christelijke studenten op kamers wonen in een huis waar ze zich thuis voelen. Doel is elkaar te steunen en te sterken als christen in het dagelijks leven.

Eerder werd al een soortgelijk initiatief gelanceerd: ook studentenstekkie.nl biedt kamers aan in christelijke studentenhuizen. Over initiatieven met speciale kamersites voor moslims, vegetariërs en liefhebbers van Nederlandstalige muziek is niets bekend. HOP