De student die op 1 februari met harde hand de groep van actievoerende studenten probeerde weg te sturen uit collegezaal LB-107, wordt op het matje geroepen bij rechtendecaan Maarten Kroeze.

De student was niet gediend van de verstoring van het grote hoorcollege formeel strafrecht, door prof.mr. F.W. Bleichrodt. Met stoelen ging hij de actievoerders, die demonstreerden tegen het mogelijk afschaffen van de basisbeurs, te lijf. Ook beet hij één van de binnenstormende studenten in de hand.

Geen sancties

Kroeze vindt dit soort gedrag niet toelaatbaar, zeker niet voor een aankomend jurist. Daarom zal  hij de student uitnodigen voor een gesprek, waarin hij hem ter verantwoording zal roepen en zal vragen wat hem tot deze actie dreef. Sancties zal Kroeze niet opleggen. Hij wil slechts herhaling voorkomen. LJ

Lees meer over de schermutselingen en bekijk het filmpje